Допоки пам'ять в серці не згасає

2018-10-29

/Files/images/IMG_20181029_095110_HDR.jpg74 роки минуло з часу визволення України від німецько-фашистських загарбників. Ця дата залишиться найсвітлішим спомином у серці кожного громадянина України. Адже саме Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань у страхітливій Другій світовій війні.

Цей день відзначається 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної території України, згідно Указу Президента України «Про день визволення України від фашистських загарбників».

З метою вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні бібліотекарі Благовіщенської центральної районної бібліотеки 29 жовтня організували і провели для учнів Благовіщенського технічно – професійного ліцею годину вшанування «Допоки пам'ять в серці не згасає».

В цікавій і змістовній формі Чабанюк К.Д. розповіла про основні історичні події війни, найжахливішої трагедії людства, яка забрала мільйони людських життів, про героїчну мужність українського народу, який відстояв честь і незалежність Батьківщини. Пам'ять про загиблих присутні вшанували хвилиною мовчання.

Викладач історії Благовіщенського технічно – професійного ліцею Богачук Олександр Олександрович розповів про визволення Кіровограда та нашого району. Голова комітету ветеранів війни та військової служби районної організації ветеранів України Смілянець Михайло Тимофійович розповів про свого батька, який воював на фронтах Другої світової війни, захищаючи наш край.

Користувачам було запропоновано переглянути відео « 28 жовтня - звільнення України», «Звільнення Кіровограда», « Історія гідності . Друга світова війна». Також Присутнім презентовано книжково-ілюстративну виставку «Тихі зорі вічної пам’яті», на якій представлена література присвячена Другій світовій війні.

Проведений захід дав змогу підростаючому поколінню поринути у ті часи та події, які ми не маємо права забувати, заради процвітання України та її мирного майбутнього!

/Files/images/IMG_20181029_100439_HDR.jpg

/Files/images/IMG_20181029_102559_HDR.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 192