День захисників та захисниць України

2022-10-17

14 жовтня - День захисників та захисниць України. Це справжнє свято мужності, самовідданості й благородства, якими володіють справжні захисники України. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави. Поки є герої, що захищають мирне майбутнє наших дітей від ворога, ми обов’язково переможемо.

Благовіщенська бібліотека для дітей організувала і провела презентацію книжкової виставки «Борці за волю, за народ». На виставці представлена література про славних гетьманів, козаків-запорожців, сучасних захисників України. Учасники заходу взяли активну участь в вікторині «Про життя та побут козаків».

В міській бібліотеці для дорослих оформлена книжкова виставка «Українці – нація героїв». До уваги користувачів представлені книги, які висвітлюють історичне минуле та героїчне сьогодення України. Книги, які ще раз підкреслюють, що ми маємо свою історію, яка починалася не одне тисячоліття тому.

Грушківська бібліотека представила відеокаст “Сила нескорених”, зворушливі вірші захисникам читали дружини, дочки, сестри, та жителі громади. В бібліотеці оформлені книжкові виставки ,, Сила нескорених,, та ,,Козацька: слава не померкне”.

В Синицівській сільській бібліотеці бібліотекар Людмила Царелунга оформила книжкові виставки “Слава героям” та “Тієї слави козацької повік не забудем!”.

Годину вшанування "Мир боронити на рідній землі ,їх призвала Україна " проведено в Данилово-Балківській сільській бібліотеці.

В Луполівській сільській бібліотеці оформлена інформаційна виставка ,, Україна - козацькая мати ” та проведено інформаційну годину ,,Козацькі стежки в художній літературі .''

Дельфинівській сільській бібліотеці проведено годину вшанування "Країна нескорених", оформлено книжкову виставку ,Хай живе Козацький дух". Також вшанували пам'ять героїв з нашого села Вацюка Дениса та Лісового Олега.

В Новоселицькій сільській бібліотеці була оформлена тематична виставка" Де козак- там і воля, де козак- там і слава" та провели інформаційну годину" Куди козака доля не закине - все буде козак". Відвідувачі ознайомилися з історією наших предків, які здобули свободу та незалежність України, а також згадали своїх земляків, які воюють та боронять кордони нашої держави.

У Великотроянівській сільській бібліотеці було оформлено книжкову виставку “Козацька держава — наша гордість і слава” і тематичну полицю “Свято мужності і сили”, де представлена література з історії України та документально-публіцистичні твори наших сучасників.

До Богданівської бібліотеки завітали юні козаки. До їхньої уваги був представлений перегляд книг, які висвітлюють минуле та героїчне сьогодення. Ознайомились з книжковою виставкою"Сьогодні славить вся Україна своїх захисників". Потім зробили розпаковку сухпайка, адже підростаючому захиснику цікаво знати, як харчуються наші мужні захисники. Сьогодні і назавжди, ми дякуємо,нашим рідним і близьким,сусідам,односельчанам,хто боронить нашу країну.

Нехай щира любов до України, народна повага і підтримка надають всім захисникам нашої держави сил у благородній справі служіння Батьківщині, встановлення миру та спокою на рідній землі.

Кiлькiсть переглядiв: 21