Українська мова -душа народу

2022-11-10

Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави.

У День української писемності і мови до Богданівської бібліотеки завітали учні старших класів. Бібліотекар ознайомила з історією свята. Також була виготовлена книжкова виставка" Магія рідного слова". Учні відгадували прислів'я і приказки, читали вірші про мову .

В Йосипівській сільській бібліотеці проведено поетичний мовограй «Дзвенить струмочком рідна мова»

У Великотроянівській сільській бібліотеці оформлено виставку літератури «Українська мова -духовний скарб нації». Також для користувачів різної вікової категорії проведено літературний зорепад «Живи і квітни рідна мово» .

У Дельфіновській сільській бібліотеці проведено мовне доміно "Мова -це зброя Українців", оформлена книжкова виставка " Я люблю Українську мову ". Також діти брали участь у грі-вікторині "Мовознавці" .

У Даниловобалківській сільській бібліотеці оформлено книжкову виставку "Бринить - співає наша мова, чарує, тішить і пя'нить".

Літературну годину "Мова це душа народу,а народ без мови не народ" проведено в Лозуватській бібліотеці.

Луполівська сільська бібліотека провела інформаційну хвилинку ,,Мово - моя вічна таємниця.' в бібліотеці оформлена виставка “ Бринить - співає наша мова, чарує , тішить і п'янить “.

В Сабатинівській сільській бібліотеці проведено літературний диліжанс "Казкова подорож країною Казкаря"

В Синицівській сільській бібліотеці проведено онлайн-читання «України диво барвінкове – дзвінка співуча рідна мова». Під час заходу присутні познайомилися зі сторінками історії української мови, згадали скорботні дати на тернистому шляху її розвитку. В умовах, які склалися в нашій країні, українська мова набула особливої ваги – вона стала символом миру і єднання нації.

В Шамраївській бібліотеці проведено свято української мови "Тож українська мова ,хай звучить. Над цілим світом хай вона лунає". Було оформлено книжкову виставку "У мові наше духовне багатство". Жвавою була поетична п'ятихвилинка"О слово рідне,що без тебе я?". Діти гарно декламували вірші про мову , згадали приказки та прислів'я, навіть в мовне доміно пограли . Завершила свято музична сторінка "Мова наша мова -Пісня стоголоса " .

Кiлькiсть переглядiв: 26